- DRANK- EN HORECAWET / BESTUURSREGLEMENT
- Drank- en Horecawet en Bestuursreglement zijn van toepassing op alle kantineactiviteiten.
- Het bestuur en de leidinggevenden zijn beiden verantwoordelijk voor de naleving van de Drank- en Horecawet en het Bestuursreglement.
- Ieder lid, die een bardienst draait (bardienstvrijwilliger), moet in het bezit zijn van een zgn. IVA-certificaat. Het IVA-certificaat kan gratis worden behaald via nocnsf.nl/IVA.
- Indien van de bardienstvrijwilliger geen IVA-certificaat beschikbaar is krijgt het betreffende lid daarvan bericht van het bestuur. Van de barvrijwilliger wordt verwacht dat hij/zij binnen twee weken de IVA-cursus volgt en een kopie van het IVA-certificaat kan tonen.
- Van elke ingeroosterde bardienstvrijwilligers moet een kopie van het certificaat aanwezig zijn in het bardienstboek in de kantine. De administratie hiervan berust bij de barcommissie.
- De schenktijden voor alcoholhoudende dranken zijn door het bestuur vastgelegd en zichtbaar aangegeven in de kantine en de bardienstmap.
- DE BARDIENST
- Bardienst is verplicht voor leden van onze vereniging van 18 jaar en ouder.
- Leden moeten zelf hun bardienst plannen via bardienstrooster.nl na ontvangst van een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord.
- VERHINDERING: Indien u voor de bardienst bent ingedeeld op een tijdstip dat u verhinderd bent, dient u zelf voor vervanging te zorgen.
- Diegene die bardienst heeft en NIET AANWEZIG is wordt terstond gebeld en heeft alsnog de gelegenheid om te komen.
- Indien u niet telefonisch bereikbaar bent, niet komt of niet voor een vervanging heeft gezorgd, ontvangt u automatisch een kostenrekening van €50,00. Deze sanctie is door de algemene ledenvergadering van 4 maart 2010 vastgesteld.
- OPENING KANTINE / BEGIN BARDIENST
- De eerste bardienst van de dag dient altijd een half uur op voorhand aanwezig te zijn.
- De sleutels voor de kantine en grote poort aan de straat ophalen bij André Kerstens, Dorpsstraat 37 te Nispen.
- LET OP! Als je de sleutel afhaalt, kun je om je KNLTB pas worden gevraagd.
- EINDE BARDIENST / LATE BARDIENST / AFSLUITEN KANTINE
- De bardienst eindigt met de overdracht aan de volgende bardienstvrijwilliger.
- De late bardienst eindigt om 23:30uur. Langer doorgaan mag, rekeninghoudend met de schenktijden voor alcoholische dranken. Indien de bardienst wordt overgedragen dient u tesamen met degene die de bardienstdienst (verantwoordelijkheid) overneemt de presentatie lijst te tekenen. (dit geldt vooral voor de competitievrijdagavond en het open toernooi).
- Denkt u eraan om de koelkasten aan te vullen en de keuken netjes achter te laten! De bar, spoelbak en aluminium plateau dient u goed droog te maken.
- Indien een tekort aan consumpties (drank/snacks …) ontstaat graag een notitie/melding aan kantinebeheer.
- Vergeet niet de thermostaat van de verwarming laag te zetten (8graden) en te controleren of alle lampen (kleedkamers, toiletten, terras, buitenverlichting en baanverlichting) uit zijn.
- Na afloop van de laatste bardienst de kantine afsluiten. Controleer ook de buitendeuren.
- Na het afsluiten van de kantine dient ook de grote poort aan de straat afgesloten te worden.
- De sleutels terugbrengen bij André Kerstens, Dorpsstraat 37 te Nispen.
- BETALINGEN (pinnen)
- Consumpties dienen per pin betaald te worden, tenzij door het bestuur anders is bepaald (bv. plastic munten).
- Aanschaf van plastic munten dienen per pin betaald te worden.
- Voor het gebruik van de telefoon moet betaald worden.
- Bardienst vrijwilliger is tijdens de bardienst vrijgesteld van betaling voor zijn/haar consumpties.
- Wedstrijdleiding en/of leden van de organisatie betalen hun consumpties volgens een door het bestuur goedgekeurde wijze.
- OVERIGE AANWIJZINGEN
- Het is niet toegestaan om zich achter de bar te bevinden zonder toestemming van de bardienstvrijwilliger. Deze is verantwoordelijk voor wat er achter de bar gebeurt.
- Kinderen beneden de 18 jaar mogen niet achter de bar en in de keuken komen.
- In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de Barcommissie en/of Bestuur.
Nispen, 01-02-2019